Gevelbekleding

Ook inzake gevelbekleding kan Dakwerken Cieters u een brede waaier aan mogelijkheden voorstellen.
natuurleien gevelbekleding

Natuurleien

Leien kunnen niet alleen als dakbedekking worden gebruikt, maar vinden ook een geschikte toepassing in de gevelbekleding, waarbij tal van mogelijke plaatsingspatronen een uniek uitzicht aan uw gevel kunnen verlenen.
Net als bij dakwerken dringt zich ook bij deze aanwending de keuze op tussen natuurleien en kunstleien. Benevens hun gemeenschappelijke voordelen van duurzaamheid, isolerend vermogen en laag gewicht, bezit elk type leien enkele karakteristieke eigenschappen.
Pluspunten van gevelbekleding in natuurleien
kunstleien-gevelbekleding

Eternit (vezelcement) Kunstleien

De kunstleien van Eternit zijn vervaardigd van vezelcement, een mix van hoofdzakelijk minerale grondstoffen, versterkt met synthetische vezels. Benevens het voordeel van hun licht gewicht, waardoor de plaatsing geen voorafgaande ingreep in de gevelstructuur vereist, beschikken vezelcementleien over een paar bijkomende gunstige eigenschappen.
Pluspunten van gevelbekleding in kunstleien
eternit-cedral

Eternit Cedral

Ook Cedral-gevelplaten bestaan uit een samenstelling van cement en vezels. Het materiaal wordt geleverd in rechthoekige gevelstroken met in de meeste gevallen een effen oppervlak dat is afgewerkt met een gekozen kleur. Benevens de decoratieve meerwaarde die Cedral-platen aan uw gevel verlenen, bezit dit soort bekleding nog tal van andere aantrekkelijke eigenschappen.
etnernit-sidings

Eternit Sidings

Sidings zijn gevelpanelen die eveneens vervaardigd zijn van minerale grondstoffen en synthetische vezels. De particulariteit van Eternit-sidings zit hem echter in het feit dat de kleurstof direct met de grondstoffen wordt vermengd, in plaats van achteraf als deklaag te worden aangebracht. Door dit procédé vertonen de panelen een duidelijke houtnerf, veroorzaakt door de structuur van het vezelcement, wat een eigen karakter verleent aan de gevel.
1 (7)

Zink (Staande naad)

Net zoals in de toepassing als dakbedekking, beschikt zink ook als gevelbekleding over heel wat aantrekkelijke pluspunten.
Van alle metalen die voor gevelbekleding in aanmerking komen, draagt zink dan ook onze voorkeur weg.

Trespa

De gevelplaten van het merk Trespa, ook wel volkernplaten genoemd, zijn vervaardigd van thermohardende harsen en op hout gebaseerde vezels. Het is een kwalitatief hoogstaand product dat zich vooral onderscheidt door zijn onbeperkt kleurenassortiment dat eindeloze mogelijkheden biedt tot briljante eigentijdse creaties met persoonlijk karakter.
Benevens zijn buitengewone mogelijkheden tot esthetische creativiteit bezit een Trespa-gevelbekleding tal van andere interessante kenmerken.

Tropisch hout

Vermits duurzaamheid het belangrijkste criterium vertegenwoordigt van een houten gevelbkleding is de keuze van de houtsoort van essentieel belang. Tropische hardhoutsoorten genieten in dit verband dan ook onze voorkeur.
Talrijke attractieve eigenschappen kunnen aanzetten tot het opteren voor een gevelbekleding in hout.