Isoleren

Het hoeft geen betoog meer dat in deze tijden van energieduurte, dwingende normen en groeiend milieubewustzijn een passende isolatie van de woning van essentieel belang is geworden. Niemand hoeft immers nog overtuigd te worden van de talrijke voordelen van een foutloos geplaatste isolatie.

Onze jarenlange ervaring staat garant voor een aangepast technisch advies en de uitvoering van efficiënte isolatiewerken aan uw woning.
dak isolatie

Hellend dak

In het geval van een hellend dak kan de isolatie zowel aan de binnen- als aan de buitenkant van de dakbalken worden aangebracht.
Bij nieuwbouw of belangrijke renovatie waarbij de bestaande dakbedekking wordt weggenomen is het om reden van doeltreffendheid aangewezen het isolerend materiaal aan de buitenzijde van het gebinte aan te brengen.
Alleen als de bestaande dakbedekking behouden blijft wordt de isolatie aan de binnenkant van de dakbalken aangebracht.

Plat dak

Plat dak

Ook voor een plat dak geldt de mogelijkheid om zowel de buitenkant als de binnenkant te isoleren. En eveneens in dit geval blijkt een isolatie aan de buitenzijde van het beschot de meest efficiënte methode. Zelfs in het geval van renovatie komt een isolatie aan de binnenkant zelden voor, vermits een plat dak immers de mogelijkheid biedt om het isolatiemateriaal bovenop de bestaande dakbedekking aan te brengen vooraleer de nieuwe bedekking te plaatsen.

Buitengevelisolatie

In het geval van onbestaande of ontoereikende spouwmuurisolatie valt de isolatie van de buitengevel beslist het overwegen waard. Wegens hun hoge isolatiewaarde worden daartoe hoofdzakelijk platen van polystyreen hardschuim aangewend. De isolatielaag wordt vervolgens afgewerkt met een bekleding naar keuze, waarvan de mogelijkheden en kenmerken uitgebreid aan bod komen onder onze rubriek ‘Gevelbekleding’
Buitengevelisolatie bezit talrijke voordeeltroeven.